Mi történt a The World of Ildiko bloggal?

Megújult! Teljesebb lett. Jobban olyan, mint én. Már egy ideje szerettem volna létrehozni egy igényesebb, tiszta mégis színes és fiatalos blogot, ami nem csak lelkizik, emberi sorsokról mesél vagy épp felszólal ügyekért, nem csak a léleknek és elmének ad, de a mindennapi életben is ‘segítség’ lehet vagy egyszerűen csak szórakoztat. Hónapok óta ki szerettem volna lépni az egoblog számomra már szűk világából és meg szerettem volna mutatni valóban végre mi az, ami a világomat kiteszi. Ez pedig nem csak a havi egyszeri önmagamról lelkizés vagy agymenés az emberi hülyeségről egy blogbejegyzésben. Nem akarlak nagyon untatni azzal, hogy egy blogról írok neked, akkor sem ha jelen esetben pont a szóban forgó blogot olvasod, csak pár szóban összeszedem, hogy mi változott. 

Tehát nézzük sorra!

Az első változás, ami szembetűnő lehet a bolg színvilága, ami most egy mély málnaszín (oké, rendben legyen piros, pár férfi barátom lehurrogott, hogy az piros nem málna, sem mély sem akármi, annak ellenére, hogy minden online színskála és egy színszakértő  szemei is az ellenkezőjét mondta szóval ja… Málnapiros!), a világoskék, az olajkék mindez feketével és szürkével ötvözve. Ez a színvilág nem csupán monitoron, laptopon lesz látható, de mobiltelefonokon is (Haleluja) megmarad, ami eddig nem volt így és aminek én most nagyon örülök. Szeretem ezeket a színeket, az otthonomat is uralják szóval adott volt. Elég lesz ennyi a külalakról ugye? (Bár, lehet szánok egy posztot a színvakságra majd és arra mennyi féle hülyenevű szín létezik és mit csinál egy színszakértő, legalábbis az, akit én megismertem.)

Az egyik fő újdonság a tartalmi változásban a Bisztró menüpont. Eddig semmi hasonló nem volt a blogomon, bár aki régóta olvas és/vagy picit is ismer tudja; az álmaim között szerepel egy kis bisztró valahol a nem is olyan távoli jővőben. A konkrétum ezzel kapcsolatosan viszont az, hogy az év eleje óta, egy Kulináris Akadémiára járok, és egy nagyon menő borbárral egybekötött étteremben vagyok asszisztens  Milánó belvárosában félállásban, a másik munkám mellett (igazából mindenes, tanuló vagyok, amiért fizetnek is elég jól, de bevallom azért egy több ezres üvegű borospincét leleltározni egyedül nem épp leányálom. Főleg úgy, hogy nem kóstolgathatsz közben). Szerencsés vagyok, mert a legjobbaktól tanulhatok meg mindent, amire szükségem lehet, ami segíthet, hogy kitűzött céljaim elérjem. (Hohó, figyelitek az öntréninget a divatos pozitív és sikeres gondolkodásra? Nem álom, de cél! Azért a hakniguruk naplemetés képeiken való bölcselkedés bebújik az ember bőre alá afeneegyemeg!)

Nem séf leszek egyébként, bár Michlen csillagos szakácsművész is mondta, hogy tehetségem és kezem is az van hozzá. Bármit is jelentsen utóbbi. Persze tanulom azt is, hogy mit kell tennem egy profi konyhában, ha bejutok oda, de valójában célom, hogy mindent átfogottan tudjak, amit lehet és folyamatosan tanuljak a főzéstől a kiszolgálásig, menedzsmenten át, a legapróbb részletekig. Eléggé kemény a dolog és le a nyári  szalmakalapommal a séfek és vendéglátósok előtt, halál komolyan mondom! Mivel a szenvedélyem a gasztronómia, erről fogok írni ebben a menüpontban. Mindenről, amit a gasztronómiáról én tudok. Lesz itt szó kultúráról, alapanyagokról, más országok kulináris szokásairól és nagyon ritkán megosztok majd recepteket is, amiket megtanultam a legjobbaktól vagy éppen saját ízlésemre formálva én kreáltam egy álmatlan éjszaka alatt, de nem ez lesz a fő irány. Nem recepteket megosztó felület lesz ez a hely az én világomban, inkább egyfajta utazás.

A másik újdonság a blogon a Világ.  menüpont. Itt bármit megtalálhatsz majd a világból ami engem érdekel és reményeim szerint téged is nagyon sok emberrel együtt. Legyen az technológia, ökológia, művészeti, társadalmi témájú dolog, környezetvédelem, a Föld élőlényeivel kapcsolatos dolgok, világmegváltó találmányok, dizájn vagy akár vicesebb dolgok is a nagyvilágból. Tényleg bármiről olvashatsz majd itt kivéve pletykákról és celebekről vagy híres emberek magánéletéről. Ezt soha nem tenném a blogommal (meg magammal sem). Nem fogok hangzatos celebneveket felhasználni és ezerszer leírt sztorijaikkal dobálózni az én személyes felületemen.

Az Élet rész minden olyan írást fog tartalmazni ami a hétköznapi (vagy épp nem annyira) életről szól, az emberi kapcsolatokról, élet adta szituációkról benne velünk, mint főszereplők. Igen, lesz itt család, szerelem, szex és hasonló finomságok. Ahogy lesz itt szó személyes élményekről is, akár arról, hogy milyen volt a genovai halpiacon dolgozni hajnal háromkor ingyen egy fogadás miatt, amit elvesztettem vagy arról, hogy milyen volt életem első vegánfarmját meglátogatni, ahol a tehenek boldog szabadságban szaladgáltak körülöttem és ‘puszit’ kértek avagy épp arról, hogy milyen volt New Yorkban macskaszitterként egy hónapot eltölteni. Lehet arról is írok majd, amikor Fokvárosban egy borvidéken éltem majdnem két évig 20 évesen.

A Sorsokk túlélőket, nehéz sorsú embereket mutat be, valós történetek alapján, amiket ti osztottatok meg velem az elmúlt hónapok alatt illetve, amik folyamatosan érkeznek az e-mail fiókomba. Itt minden a te hozzájárulásoddal íródik meg, én csak szerkesztem a te beleegyezéseddel vagy épp megírom helyetted a megbeszéltek alapján, a te saját történeted.

A Tehetségek olyan embereket mutat majd be, akik számomra kiválóak, kitűnnek a tömegből, tehetségesek valamiben. Embereket, akik számomra különlegesek valami miatt.

Szubjektív menüpontban pedig ott van az összes bejegyzés, ami az elmúlt négy évben kitette az én kis személyes blogomat. Mármint a gondolkodó részét.  A régi írásaim mellet ez lesz az úgynevezett ego rész is a saját agymenéseim és olykor vérmes véleményeim játszótere. Itt fogok felszólalni személyes hangvételű bejegyzésekkel is számomra fontos ügyekkel kapcsolatban azaz itt fog kirajzolódni éles nyelvem és kritikus részletmeglátásom is a világ és az ember dolgaival szemben. Igérem a politikát és a vallást próbálom mindig olyan távol tartani ettől a blogtól, amennyire csak lehet, de az embertelenséget sosem fogom elviselni. A számat pedig sosem fogom befogni. Tudjátok, még mindig nem zavar kinek nem tetszik mindez.

Töredékeim, az én kis ékszerdobozom kikerült a főmenüből, de jobb oldalt a Mit olvasnátok rész alatt megtaláljátok majd úgy, mint a keresőben ahová elég beírni, hogy Ildikó és máris megkapjátok az összes leírt darabot belőlem. Az én bensőséges írásaimat csak itt találjátok majd meg,  ami a lelkemről, érzéseimről szól, a belső utazásaimról, nem lesz más menüpontban látható, de azért olykor bővűlni fog. Hát persze…

Az Info a bloggal kapcsolatos fontos információkkal szolgál, ha még nem olvastad el sosem, most ne fogd vissza magad. Voltak akik rám szóltak, hogy “mekkora arcom van má” mert leírom, hogy az írásaim nem másolhatóak át sehova, de jelzem azon kívül, hogy valóban eléggé nagy a fejem, ez tök normális, alap dolog, leírni sem kellene mégis sajnos szükséges.  Itt találod még meg a személyes bemutatkozásomat is, ami nem csak arról szól, hogy de szép/okos/ügyes/jófej csajszi vagyok.

A jobb oldali sávban a blogon (telefonon a bal felső sarokban az ikon alatt) találhatóak meg a blogra felíratkozó lehetőségek, a Facebook, Instagram és Twitter profilom elérhetőségei néhány képpel illetve egy másik újdonság a Heti Zeném pontot is itt leled meg.  Hetente, a hangulatomhoz és a bloghoz illő zenét fogok kitenni, amit ha szeretnétek, olvasás közben meghallgathattok (újra és újra), de nem indul el magától, nem erőszakos, mint néhány blogon ahol azt sem találod meg hol a bús pokolba kell leállítani a rikácsolást, hanem te indítod el magadnak. Ha szeretnéd persze. Próbáltam olyan felületet készíteni, ami nem zavarja az olvasót, nem ugrálnak állandóan ablakocskák, hogy likeolj itt, vagy kövess ott, olvasd még ezt meg azt el, én rád bízom, nem pedig az arcodba tolom a lehetőséget rá. Egyébként is eléggé világos hol követheted a blogot és vele engem vagy mit hol olvashatsz el amit én pötyögtem fel a netre.

Ezen a megújult blogon lesznek elszórtan videók is, de nem leszek vlogger, és nem fogok kamerába okoskodni nektek, nem vagyok oda nagyon az élő szereplésért. A TV2 archívumában van egy szerintem borzalamas interjú velem két évvel ezelőttről, ami ezt jól bizonyítja, úgyhogy köszi, elég is volt a kamera előtti pályafutásból azt hiszem. (A többi hasonlót hála ég – még ’97-98-ból -, nem lehet megtalálni neten és én is eldugtam valohová nagyon, az erről készített vhs felvételeket, amiket anyukám mutogatott a szomszéd néninek anno… Ótejóég, vhs érted?) Na jó, nem leszek álszent, azért van egy reklámfilm velem, amit nagyon szeretek, de az is vagy egy évtizedes, lassan kettő, meg nem is publikus már,  sem igazán lényeges. Ami viszont az, hogy biztosan lesznek videók utazásokról, ha már az egyik hobbim, vagy más típusuak, a világból részleteket megmutató rövidfilmek vagy klippek, amik nem csupán az én pofimra koncentrálnak, noha néha azért majd “bejelentkezem”, mert végtére is ez az én kis személyes ‘játszóterem’!  Bár lehet utóbbiakat csak a Facebookon tekintheted majd meg.

Érezzétek jól magatokat velem itt a World of Ildiko blogon!

Szeretettel:

Ildikó

4 comments

Add Yours

Véleményed, gondolatod van? Szólj hozzá bátran!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s