Mi történt a The World of Ildiko bloggal?

Megújult! Teljesebb lett. Jobban olyan, mint én. Már egy ideje szerettem volna létrehozni egy igényesebb, tiszta mégis színes és fiatalos blogot, ami nem csak lelkizik, emberi sorsokról mesél vagy épp felszólal ügyekért, nem csak a léleknek és elmének ad, de a mindennapi életben is ‘segítség’ lehet, avagy egyszerűen csak szórakoztat. Hónapok óta ki szerettem volna lépni az énközpontú egoblog számomra már szűk világából, és meg szerettem volna mutatni valóban mi az, ami az én világomat kiteszi. Ez pedig nem csak a havi egyszeri önmagamról lelkizés vagy agymenés az emberi hülyeségről egy blogbejegyzésben. Nem akarlak nagyon untatni azzal, hogy egy blogról írok neked, akkor sem, ha jelen esetben pont a szóban forgó blogot olvasod, csak pár szóban összeszedem, hogy mi változott. 

Tehát nézzük sorra!

Az első változás, ami szembetűnő lehet a bolg színvilága, ami most egy mély málnaszín (oké, rendben legyen piros, pár férfi barátom lehurrogott, hogy az piros nem málna, sem mély sem akármi, annak ellenére, hogy minden online színskála és egy színszakértő  szemei is az ellenkezőjét mondta szóval ja… Málnapiros!), a világoskék, az olajkék mindez feketével és szürkével ötvözve. Ez a színvilág nem csupán monitoron, laptopon lesz látható, de mobiltelefonokon is (Haleluja) megmarad, ami eddig nem így volt, és aminek én most nagyon örülök. Szeretem ezeket a színeket, az otthonomat is uralják szóval adott volt. Elég lesz ennyi a külalakról ugye? (Bár, lehet szánok egy posztot a színvakságra majd és arra mennyi féle hülyenevű szín létezik és mit csinál egy színszakértő, legalábbis az, akit én megismertem.)

Az egyik fő újdonság a tartalmi változásban a Bisztró menüpont. Eddig semmi hasonló nem volt a blogomon, úgyhogy izgatottan várom majd mit szóltok hozzá. Az egyik szenvedélyem a gasztronómia, tehát erről fogok írni ebben a menüpontban. Lesz itt szó kultúráról, alapanyagokról, más országok kulináris szokásairól és nagyon ritkán megosztok majd recepteket is, amiket megtanultam a legjobbaktól vagy éppen én kreáltam egy álmatlan éjszaka alatt, de nem ez lesz a fő irány. Nem recepteket megosztó felület lesz ez a hely az én világomban, inkább egyfajta utazás.

A másik újdonság a blogon a Világ.  menüpont. Itt bármit megtalálhatsz majd a világból ami engem érdekel és reményeim szerint téged is nagyon sok emberrel együtt. Legyen az technológia, ökológia, művészeti, társadalmi témájú dolog, környezetvédelem, a Föld élőlényeivel kapcsolatos dolgok, világmegváltó találmányok, dizájn vagy akár vicesebb dolgok is a nagyvilágból. Tényleg bármiről olvashatsz majd itt kivéve pletykákról és celebekről vagy híres emberek magánéletéről. Ezt soha nem tenném a blogommal (és persze magammal sem). Nem fogok hangzatos celebneveket felhasználni, és a máshol ezerszer leírt sztorijaikkal dobálózni az én személyes felületemen.

Az Élet rész minden olyan írást fog tartalmazni ami a hétköznapi (vagy épp nem annyira) életről szól, az emberi kapcsolatokról, élet adta szituációkról benne velünk, mint főszereplők. Igen, lesz itt család, szerelem, szex és hasonló finomságok. Lesz szó személyes élményekről is, akár arról, hogy milyen volt a genovai halpiacon dolgozni hajnal háromkor ingyen egy fogadás miatt, amit elvesztettem vagy arról, hogy milyen volt életem első vegánfarmját meglátogatni, ahol a tehenek boldog szabadságban szaladgáltak körülöttem és ‘puszit’ kértek, avagy arról, hogy milyen volt New Yorkban macskaszitterként egy hónapot eltölteni. Lehet arról is írok majd, amikor Fokvárosban egy borvidéken éltem majdnem két évig 20 évesen. De ez nem biztos. 

A Sorsokk túlélőket, nehéz sorsú embereket mutat be, valós történetek alapján, amiket ti osztottatok meg velem az elmúlt hónapok alatt, illetve, amik folyamatosan érkeznek az e-mail fiókomba. Itt minden a te hozzájárulásoddal íródik meg, én csak szerkesztem a te beleegyezéseddel vagy épp megírom helyetted a megbeszéltek alapján, a te saját történeted.

A Tehetségek olyan embereket mutat majd be, akik számomra kiválóak, kitűnnek a tömegből, tehetségesek valamiben. Emberekről írok itt, akik számomra különlegesek valami miatt.

Szubjektív menüpontban pedig ott van az összes bejegyzés, ami az elmúlt négy évben kitette az én kis személyes blogomat. Mármint a gondolkodó részét.  A régi írásaim mellet ez lesz az úgynevezett ego rész is a saját agymenéseim és olykor vérmes véleményeim játszótere. Itt fogok felszólalni személyes hangvételű bejegyzésekkel is számomra fontos ügyekkel kapcsolatban, és itt fog kirajzolódni kritikus részletmeglátásom is a világ és az ember dolgaival szemben. Igérem a politikát és a vallást próbálom mindig olyan távol tartani ettől a blogtól, amennyire csak lehet, de az embertelenséget sosem fogom elviselni. A számat pedig sosem fogom befogni. Tudjátok, még mindig nem zavar kinek nem tetszik mindez.

 

Töredékeim, az én kis ékszerdobozom kikerült a főmenüből, de jobb oldalt a Mit olvasnátok rész alatt megtaláljátok majd úgy, mint a keresőben ahová elég beírni, hogy Ildikó és máris megkapjátok az összes leírt darabot belőlem. Az én bensőséges írásaimat csak itt találjátok majd meg,  ami a lelkemről, érzéseimről szól, a belső utazásaimról, nem lesz más menüpontban látható, de azért olykor bővűlni fog. Hát persze…

Az Info a bloggal kapcsolatos fontos információkkal szolgál, ha még nem olvastad el sosem, most ne fogd vissza magad. Voltak akik rám szóltak, hogy “mekkora arcod van má” mert leírtam és leírom, hogy az írásaim nem másolhatóak át sehova, de jelzem – azon kívül, hogy valóban eléggé nagy a fejem -, ez tök normális, alap dolog, leírni sem kellene mégis, egyesek miatt, sajnos szükséges.  

Itt találod még meg a személyes bemutatkozásomat is, ami nem csak arról szól, hogy de szép/okos/ügyes/jófej csajszi vagyok.

A jobb oldali sávban a blogon (telefonon a bal felső sarokban az ikon alatt) találhatóak meg a blogra felíratkozó lehetőségek, a Facebook, Instagram és Twitter profilom elérhetőségei néhány képpel illetve egy másik újdonság a Heti Zeném pontot is itt leled meg.  Hetente, a hangulatomhoz és a bloghoz illő zenét fogok kitenni, amit ha szeretnétek, olvasás közben meghallgathattok (újra és újra), de nem indul el magától, nem erőszakos, mint néhány blogon ahol azt sem találod meg hol a bús pokolba kell leállítani a rikácsolást. Nálam, te indítod el magadnak, de csak ha szeretnéd, akkor. 

Próbáltam olyan felületet készíteni, ami nem zavarja az olvasót, nem ugrálnak állandóan ablakocskák, hogy likeolj itt, vagy kövess ott, olvasd még ezt meg azt el, én rád bízom, nem pedig az arcodba tolom a lehetőséget rá. Egyébként is eléggé világos hol követheted a blogot és vele engem, vagy mit és hol olvashatsz el? amit én pötyögtem fel a netre.

Ezen a megújult blogon lesznek elszórtan videók is (ezt is az oldalsávban találod vagy Youtoube-on a blog neve alatt), de nem leszek vlogger, és nem fogok kamerába okoskodni nektek, mert nem vagyok oda nagyon az élő szereplésért. Csupán néha majd “bejelentkezem”, hogy lássátok épp mit művelek, vagy, hogy megosszak veletek valami (szerintem) érdekeset. 

Érezzétek jól magatokat velem itt a World of Ildiko blogon!

Szeretettel:

Ildikó

4 comments

Add Yours

Véleményed, gondolatod van? Szólj hozzá bátran!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s