Mi történt a The World of Ildiko bloggal?

Megújult! Négy év után végre teljesebb lett. Jobban olyan, mint én. Már egy ideje szerettem volna létrehozni egy igényesebb, tiszta mégis színes és fiatalos blogot, ami nem csak lelkizik, emberi sorsokról mesél vagy épp felszólal ügyekért, nem csak a léleknek és elmének ad, de a mindennapi életben is ‘segítség’ lehet, avagy egyszerűen csak szórakoztat. Hónapok óta ki szerettem volna lépni az énközpontú egoblog számomra már szűk világából, és meg szerettem volna mutatni valóban mi az, ami az én világomat kiteszi. Ez pedig nem csak a havi egyszeri önmagamról lelkizés vagy agymenés az emberi hülyeségről egy blogbejegyzésben. Nem akarlak nagyon untatni azzal, hogy egy blogról írok neked, akkor sem, ha jelen esetben pont a szóban forgó blogot olvasod, csak pár szóban összeszedem, hogy mi változott.

Tehát nézzük sorra!

Az egyik fő újdonság a tartalmi változásban az Életmód menüpont. Eddig semmi hasonló nem volt a blogomon, úgyhogy izgatottan várom majd mit szóltok hozzá. Szenvedélyeim közé tartozik a gasztronómia, az egészséges életmód, a tudatosság, a minőségi életre való törekvés pedig – mentális értelemben is – egyik életcélom, amire a közvetlen környezetemet mindig is ösztönöztem, tehát ezekről a dolgokról is fogok írni ebben a menüpontban. Ez a rovat a hogyanról szól. Találhattok itt a mentális és fizikai épségünkkel kapcsolatos írásokat, az én tapasztalataim mellett, cikkeket szakértőktől is, módszerekről, amik esetleg segítségedre lehetnek úgy, ahogy nekem voltak. Mára elértem egyfajta lelki békét, nyugalmat és testi erőnlétet, amit pár éve nem hittem volna. Az Életmód menüpontnak van három alkategóriája a Psziché, Test, és a Gasztró, hogy könnyebben megtaláld ami téged érdekelhet. A Gasztró miatt izgulok nagyon, mert használni fogom benne mindazt, amit az egy éves kulináris akadémiai tanulmányaim adtak, amit a táplálkozástudományi szakemberektől tanultam, akiket felkerestem és amit utazásaim során tanultam emberektől, más-más kultúrákban a gasztrónomia világában. Nyilván ez nem egy recepteket gyűjtő blog, mások – megannyian – sokkal jobban és tehetségesebben viszik a receptes vonalat, de azért néha megosztok ezt-azt a saját konyhámból is, vagy épp más bloggerektől ajánlok nektek.

A másik újdonság a blogon a Világ. menüpont. Itt bármit megtalálhatsz majd a világból ami engem érdekel és reményeim szerint téged is nagyon sok emberrel együtt. Legyen az technológia, ökológia, művészeti, társadalmi témájú dolog, világmegváltó találmányok, dizájn vagy akár vicesebb dolgok is a nagyvilágból. Tényleg bármiről olvashatsz majd itt kivéve pletykákról és celebekről vagy híres emberek magánéletéről. Ezt soha nem tenném a blogommal (és persze magammal sem). Nem fogom celeb vagy híres személyiségek neveit felhasználni – azokét sem, akikhez évek óta barátság köt – és a máshol ezerszer leírt sztorijaikkal dobálózni az én felületemen.

A Föld menüpont az egyik legkedvesebb újdonság a blogon, ami a szívemhez nagyon közel áll. Itt a Föld élőlényeivel és a természettel kapcsolatos dolgokról olvashatsz, legyen az környezetvédelem, állatok védelme, vagy tudományos felfedezések, különleges vagy csak gyönyörű helyek ahová érdemes szerintem az életben egyszer ellátogatni, de legalábbis olvasni róla itt az én világomban.

Az Emberek rész olyan emberekről szól, akik szerintem kitűnnek a tömegből, tehetségesek valamiben vagy érdekes, ‘másmilyen’ életet élnek, mint az a hétköznapokban megszokott. Emberekről írok itt, akik számomra különlegesek valami miatt, akik valami olyat tesznek vagy tettek a világban, esetleg a társadalomért, (avagy éppen csak úgy életükben), amiért azt érzem, ők fantasztikus emberek. Találhatsz itt riportokat, és leíró bemutatásokat is. Ugyanakkor olvashatsz itt nehéz sorsú emberekről, olyanokról, akik harcolnak vagy harcoltak valami ellen vagy valamiért, akik túlélők, akik esetleg már jártak ott, ahol mi épp vagyunk.

A Szubjektív pont, minden olyan írást fog tartalmazni ami a hétköznapi (vagy épp nem annyira) emberi kapcsolatokról, élet adta szituációkról (benne velünk, mint főszereplők) szól. Igen, itt találsz családról, szerelemről, szexről és hasonló finomságokról szóló írásokat, erősen az én véleményemmel fűszerezve. Itt is három alkategória van, a Gondolkodó, ahová begyűjtöttem az összes bejegyzés, ami az elmúlt négy évben kitette az én kis személyes blogom agymenős részét, de ez lesz az olykor vérmes véleményem játszótere is. A régi írásaim mellet lesz itt egy úgynevezett ego rész is, ahol hangosan gondolkodom a Személyes alkategóriában. Itt fogok felszólalni személyes hangvételű bejegyzésekkel is számomra fontos ügyekkel kapcsolatban, és itt fog kirajzolódni kritikus részletmeglátásom is a világ és az ember dolgaival szemben. Igérem a politikát és a vallást próbálom mindig olyan távol tartani ettől a blogtól, amennyire csak lehet, de az embertelenséget sosem fogom elviselni. A számat pedig sosem fogom befogni róla, ha meglátom, megszagolom azt valamilyen formában.

A Személyes menüpontba kerültek az olyan írások, amik privátabb hangvételűek és itt található alkategóriaként a régi blogfelületről a Töredékeim , az én kis lelki ékszerdobozom. Itt van az elmúlt négy évben írt bejegyzések zöme, az összes leírt darab belőlem. Az én bensőséges írásaimat itt találjátok majd meg, mindent, ami az érzéseimről, az egykori belső utazásaimról szól és meg akartam osztani vagy ki akartam írni magamból. Olykor talán bővűlni is fog. Hát persze…

Az Info a bloggal kapcsolatos fontos információkkal szolgál, ha még nem olvastad el sosem, most ne fogd vissza magad. Voltak akik rám szóltak, hogy “mekkora arcod van má” mert leírtam és leírom, hogy az írásaim nem másolhatóak át sehova, de jelzem – azon kívül, hogy valóban eléggé nagy méretű a fejem -, ez tök normális, alap dolog, leírni sem kellene mégis, egyesek miatt, sajnos szükséges.

Itt találod még meg a személyes bemutatkozásomat is a Rólam alcím alatt, ami nem csak arról szól, hogy de szép/okos/ügyes/jófej csajszi vagyok.

A jobb oldali sávban a blogon (telefonon a bal felső sarokban az ikon alatt) találhatóak meg a blogra felíratkozó lehetőségek, a Facebook, Instagram és Twitter profilom elérhetőségei néhány képpel illetve egy másik újdonság a Heti Zeném pontot is itt leled meg. Hetente, a hangulatomhoz és a bloghoz illő zenét fogok kitenni, amit ha szeretnétek, olvasás közben meghallgathattok (újra és újra), de nem indul el magától, nem erőszakos, mint néhány blogon, ahol azt sem találod meg hol a bús pokolba kell leállítani a rikácsolást. Nálam, te indítod el magadnak, de csak ha szeretnéd.

Próbáltam olyan felületet készíteni a blognak, ami nem zavarja az olvasót, nem ugrálnak állandóan ablakocskák, hogy likeolj itt, vagy kövess ott, olvasd még ezt meg azt el, én rád bízom, nem pedig az arcodba tolom a lehetőséget rá. Egyébként is eléggé világos hol követheted a blogot és vele engem, vagy mit és hol olvashatsz el, amit én pötyögtem fel a netre.

Ezen a megújult blogon lett egy Videó menü is. Ezzel pedig nagy fába vágtam a fejszém, szokásomhoz hűen. Itt hangosan fogok gondolkodni, bármit is csináljak közben…

Érezzétek jól magatokat velem és köszönöm, hogy itt vagytok a The World of Ildiko blogon, sokat jelent számomra!

Szeretettel:

Ildikó

Szerző::

"Megtanultam, hogy magamtól nem bújhatok el, mert magamat bennem hordozom..." "Ho imparato che non posso nascondermi da me stessa, perché mi porto dentro di me..."

4 thoughts on “Mi történt a The World of Ildiko bloggal?

Véleményed, gondolatod van? Szólj hozzá bátran!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s