A Másik Fél

Az utóbbi időben többen feltették nekem a kérdést, hogy hiszek-e a Lélektárs fogalmában. Megkérdezték, hogy hiszem-e, hogy van egy lélektársunk, akivel találkoznunk kell életünk folyamán, mert ha nem tesszük, mindig lesz egyfajta hiányérzetünk. Nekem szegezték a kérdést; hiszek-e abban, hogy van valahol egy másik felem.

Elgondolkodtattak ezek a kérdések, leginkább azért, mert az utóbbi időben, tényleg sokszor ismétlődtek meg irányomban. Sőt, volt, aki arra is rákérdezett érzem-e, hogy ő az én lélektársam. (ezt tuti meg kell kérdezni?) Próbáltam gondolataimban a legracionálisabban átjárni a dolgot. Próbáltam mások, akik bölcsebbek nálam, véleményét többször elolvasni a témában, hátha ráébresztenek valamire. Nem jutottam túl messzire az ő gondolataikkal. Az enyémekre volt szükségem. Végül behunytam a szemem és az érzéseimre koncentráltam, kikapcsolva azt a tudatot, amit tanított a materialista világ arról, hogy ez az egész lélektárs dolog, egy misztikus, idealista, romantikus, kitaláció csupán.

Egész életemben a megérzéseimet és az érzéseimet követtem. Még akkor is, amikor agyam eszeveszetten üvöltött, hogy ne tegyem, mert normális ember ilyet nem tesz. (meghülyültééél? mi a fenét művelsz ezzel az alakkal, hát nem látod, hogy senki nem bízna meg benne?) Sokszor adok esélyt (előfordul, hogy másodikat is, de ezt nagyon átrágom) olyan embereknek, akik “kitaszítottak”, “vadállatok”, “rosszak” jelzőkkel vannak megbélyegezve. Olyanoknak is, akiknek vannak “megbocsáthatatlan” bűneik. (ez van, vonzódom hozzájuk és kész! Ráadásul egy ilyen barát nem unalmas, ha tudod kezelni 😉 )  Sokszor volt fájdalmas az, hogy így működök, de ez vagyok én. Nem tudok, és nem is akarok, az érzéseim ellen élni. Korábban nem hittem a lélektársak létezésében, cinikusan fogadtam az erről szóló okoskodásokat, a lányos ábrándozásoktól, arról, hogy van egy másik felünk, pedig egyenesen a hideg rázott! Nem gondoltam ezekre a dolgokra, nem foglalkoztatott sosem a kérdés. Valójában mindig csak egy számomra normális (tehát zakkant vagy művészlélek) de mégis izgalmas fickóra vágytam, akinek nagyon (!)  jó a humora, okos  és tud valamihez kezdeni a testemmel is. (csak ennyire?)

De a dolgok változnak, és ha szerencsénk van mi is. (formálódunk, belenövünk magunkba, abba az emberbe akinek lennünk kell…ki előbb, ki utóbb…ki sosem…) Ma már nem mondhatom azt, hogy nem hiszek a lélektárs fogalmában. Tapasztalatból tudom, hogy vannak emberek, akikhez megmagyarázhatatlanul vonzódunk az első pillanattól kezdve. Talán,  valamilyen lelki hasonlóság miatt, vagy az összetartozás vágya miatt van, de vannak idegenek akik ismerősek. Vannak láthatatlan kötelékek, amik társakká tesznek néhányunkat. Viszont nem hiszem, hogy egyetlen lélektársunk van.

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a másik felünk, a lélektársunk, aki tökéletesen illik hozzánk, akivel forró szerelembe esve élünk örökké együtt, ha szerencsések vagyunk, és végre egymásra találunk. Én nem így gondolom. Számomra a Lélektárs fogalma nem összeköthető a Másik Fél fogalmával. Több Lélektársunk is lehet életünk folyamán. Barátok, szerelmek, férjek, feleségek, nők, férfiak.

De valami azt súgja, csak egyetlen Másik Felünk létezhet. Egy olyan valaki, mint mi, aki a másik oldalunk. Mint fénynek a sötétség, fehérnek a fekete, nappalnak az éjszaka és így tovább. Valaki, aki olyan mint mi, de valahogy mégis más. Valaki aki kiegészít minket, akivel szabadnak érezzük magunkat. Valami azt súgja, ő az, akivel életünk során mindenképp találkozunk. Utunk kereszteződni fog egy pillanatban, és fel fogjuk ismerni őt. Ő életünk legfontosabb embere, és nem azért mert az élet azt mondja róla, hogy az. Nem a gyerekünk, nem a testvérünk és nem a szülőnk.

Ő egy tükör. Ő az, aki megmutatja mi az, ami visszatart az életben, ráébreszt a valóságra. Ő az, aki felébreszt. Kényszerít, hogy szembenézz magaddal. Ő az, aki ledönti az összes falat, amit felépítettél, hogy védd azt, ami az övé is, benned. A lelkedet. A Másik Feled az, aki darabokra morzsolja az egódat, összetöri kinyitott szívedet, amit aztán újra összerakva tökéletesen járhat át végre az élet. Ő az, aki az első perctől érez téged.

Találkozásotok nem a testi egyesülésről szól, hanem a lelkiről. Sőt. Arról szól igazán, a többi csupán emberi vágy, amivel évezredek óta játszadozunk.

Együtt érzitek a teljesség érzését, azt, hogy semmi sem hiányzik. Egységetek nem csak belül érezhető, de kívül is látható, mások számára is érzékelhető. Olyanok vagytok mások szemében is, mintha ezer éve ismernétek egymást.

A vele való találkozás az első perctől jelentős. Megmagyarázhatatlanul magával ragadó, hirtelen erősséggel megjelenő. Tornádószerű. Hihetetlen. A Másik Fél akkora erővel tör rá a lelkedre, hogy elveszted a kontrollt teljesen, kicsúszik a talaj a lábad alól, ami végül tökéletes metamorfózisra késztet. Ez a szerepe. Általa valóban azzá válhatsz, aminek lenned kell. Együtt pedig mindenre képesek lehettek. (de többynire nincs semmilyen együtt, mert halálra rémültök egymástól, mert a mai ember nem tudja ezt a “sok” érzést kezelni vagy csak egyszerűen érezni. Na jó, kivéve Yoko meg John, ők tudták).

És mi van azokkal, akik semmi hasonlón nem mentek keresztül egész életükben? Ők nem ismerték fel a Másik Felüket, elmentek mellette, nem értették, nem akarták? Ők féltek elveszteni a kontrollt? Ők talán féltek tükörbe nézni, úgy igazán? Ők voltak a Másik Felek, akik elvesztegettek egy életet arra, hogy féltek? Vagy hazudnak róla, hogy könnyebb legyen? És mi van ha nem létezik egy Másik Fél, csak beképzeltük (én és a hozzám hasonló menthetetlen romantikusok) vágyainkat a valóságunka? Ezer kérdést fel lehetne tenni. Cáfolni, kimagyarázni, okoskodni tovább, hogy nincs is ilyen (de van!). Én csak azt tudom, hogy egy lélek sincs egyedül. Ez biztos.

I.

Szerző::

"Megtanultam, hogy magamtól nem bújhatok el, mert magamat bennem hordozom..."

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg bátran, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.